2014. március 20., csütörtök

Napéjegyenlőség - kezdődik a csillagászati Tavasz

Ma reggelre megtörtént... kezdődik a csillagászati Tavasz.
A föld mindkét féltekén e napon az éjszaka és a nappal hossza megegyezik. Miért nem tartunk globális, "egynapos-egyéjszakás" fesztivált az északi és déli oldalon???? Kellene jó néhány folyóméter karszalag!
Talán kicsit optimistább és mosolygósabb lesz az ember e hír hallatán és a derűre a ma délelőtti ragyogó napsütés is okot adhat, ha esetleg bárki a kelleténél kicsit komorabban ébredt fel!

Jószág fronton - nálunk - mindennek nincsen látható hatása, hiszen négylábú kis barátaink bármikor képesek az alvás nyújtotta élvezetek "hajszolására", ha napéjegyenlőség van, ha nincs.
A Wikipédia azt írja: "A macska időnként félálomban pihen, ehhez általában a lábait behajlítva lekuporodik, szemeit behunyja, füleit előre, vagy a zajok irányába fordítja."
Na, ez a lekuporodás Figura esetében cicaháton fekvést és égnek meredő mancsokat jelent.


Vagy ahogyan Ő fogalmazna: "Hát ne viccelj! A teli pocakomra nem fogok ráfeküdni ... a bélrendszeremnek dolgoznia kell! A hanyatt fekvés erre a legtutibb!"
...
"Utoljára akkor feküdtem hason -mint egy kiterített rongy- mikor valamilyen vizsgálat miatt az Állatdoki elaltatott. Rémes testhelyzet, nem ajánlom!"


Szóval visszatérve a főcímhez, minden természetvallás megünnepli ezt a napot: a pogányok számára például a fák ünnepe volt a tavaszi napéjegyenlőség. A görög mitológiában Perszephoné (a termékenység és termés istennője) alvilágból történő visszatérését ünnepelték ezen a napon.
Az ünnep katolikus egyházi megfelelője a Húsvét - Krisztus feltámadása: a napéjegyenlőségtől számított első telihold utáni első vasárnap. 

Szóval itt az újrakezdés, megtisztulás ideje, hogy képessé váljunk az új, a friss, a pozitív dolgok befogadására. ("Köszi, én a böjtölésből nem kérek! Az én szervezetemben a bevitt tápanyag gondoskodik a tisztítási folyamatok fenntartásáról!!!" - Figura)

Hajrá!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése