2010. július 15., csütörtök

Létezik fogtündér?

A kérdésből egyértelmű, hogy nem vagyok már én sem "mai csirke", ugyanis nem tudtam, hogy ilyen "mesebeli alak" egyáltalán létezik!
A Wikipédia (szabad enciklopédia a neten) keresőjében megtaláltam a választ, ami így hangzik:

"A fogtündér egy mitikus lény, aki pénzt, vagy ajándékot hagy a gyerekeknek cserébe egy kiesett fogért. A fogat rendszerint a párna alá kell dugni. A fogtündér szerepe az, hogy az apró jutalmazás segítségével segítsen a gyerekeknek megbirkózni a fogkihullás tényével, amire így várakozva tekinthetnek, ahelyett, hogy aggódnának miatta."
Hogy miért is érdekes ez?! Hát Berci Barátunk három nap és három éjjel küszködött az evéssel, de csak nem tudott a falatokkal dűlőre jutni! Fújt minden egyes harapásnál, mintha haragudna rájuk!
Nem találgattunk, irány az Állat-doktor!
Az állapotfelmérés után altatás következett és ok-feltárás, hogy hol lehet a cicakészülékben a hiba! Kiderült, hogy egy hátsó fájós fog a baj forrása, úgyhogy gyorsan kikapták onnan...szóval Bercusnál is járt a fogtündér...a pénzt nem neki adtuk, hanem az állatorvosnak, ajándékként viszont -a kábulatból felébredve- egy bögre tejet kapott kárpótlásul! :)
Talán más is emlékszik még a nejlon tejeszacskó feliratára: "A tej, élet, erő, egészség!"
Minden jót! Vigyázzatok a fogaitokra! :)))