2009. március 6., péntek

Tücsök kocsit hajt...

Mivel minden jel arra utal, hogy jön a tavasz, gondoltam, hogy egy deres hangulatú képpel búcsúztatom el a telet.
Néhány héttel ezelőtt történt, hogy kemény, deres éjszaka köszöntött a utcára. A Táltossal (így hívjuk a családi autót, egyébként Skoda Favorit és a szocialista autóipar cseh remeke) beálltam a mogyoróbokor alá. Néhány óra alatt szegény autó úgy lefagyott, hogy csak na! Gondoltam, szegényke ne legyen egyedül, ezért rárajzoltam magunkat, a két gazdit! Szerény személyem ül a volán mögött, az Ember, meg retteg mellettem, ahogy haladunk! :))

2009. március 2., hétfő

A munka nemesít...

Ha valaki azt gondolja, hogy munkakutyát akarok faragni a vadászkutyának született vizslából, tájékoztatom, hogy tévedésben van! Errő szó sincs! Csak gondoltam, hogy a jó időre tekintettel körbe söpörgetem kis házikónkat. A segítség nem maradt el. Bár a lapátot nem használtam, de olyan leleksen hurcolta Samu utánam, hogy aztán nem volt szivem nem megköszönni neki és a szemetet arra seperni.

Az idő remek volt szombaton és vasárnap is. A tulipán, nárcisz és jácint hagymák beindultak, szépen hajtanak. Már előre aggódom, hogy Samut, miként fogom elkülöníteni az ágyásokból. Az eddig alkalmazott két soros zsinór fakarókhoz erősítve csődöt mondani látszik! Átbújik alatta a kis aranyos.

Amíg az 1. számú gazdi sepregetett, addig a 2. számú gazdi fát fűrészelt, Samu pedig a lapátot szállította, hol ide, hol oda. A nap végére mindannyian kellemesen elfáradtunk, de ennek jele Samun ütközött ki leginkább, mókás formációkat öltött a délutáni alvásnál:)))!