2009. március 25., szerda

Whiskas nemzetközi macskakiállítás

Hétvégén a Lurdy házban Berci és Figura négylábú társait néztük meg. Macskakiállítást rendeztek. Szebbnél szebb cicák voltak, de hát nekünk a mieink a legszebbek, úgyhogy a mi "vidéki" kis különdíjunkat, hazahoztuk nekik. :) Nálunk Ők a Favoritok, meg persze a négykerekű! :)
Néhány fotó érdekességként!

2009. március 24., kedd

Állatorvosnál jártunk

A múlt hét péntek kalandosra sikeredett. Samut és a bársonytalpúakat a soron következő kombinált oltásra kellett vinnem az állatorvoshoz. Kora délután hazaértem és kigondoltam a stratégiát, hogy egyszemélyben miként kivitelezem majd a dolgot! Mivel nem tartozom azon állattulajdonosok közé, akik spéci cuccokkal vannak felszerelve, gondolok itt a cica-pórázra, vagy a cica kosárra és egyebekre, ezért a következő megvalósítási tervet eszeltem ki:

Bercit, első körben beraktam az autóba csak úgy szimplán. A válltáskámat kipakoltam, Figurát belepakoltam, szemmel láthatólag jól érezte magát. Samu pórázt kapott és irány az autó, gondoltam én! Mikor kinyitottam az autó ajtaját, Berci meglógott, tudta miről lehet szó és aznap délután Ő nem kívánt velünk állatorvoshoz jönni. Hát erről ennyit! Édes hármasban indultunk el. Az anyósülésen Figura a válltáskában, hátul meg Samu üldögélt és nézelődött, hogy szaladnak az útmenti fák. Az állatorvoshoz érve, Figurával mentem be elsőként, Samu addig belülről vigyázott az autóra. Vártunk...vártunk!
Cseng a telefon! Dolgos emberem hívott, a "vonat nem várt", a csatlakozás elment. Figurával kiálltunk a sorból a doktortól és becsattogtunk érte a városba. Mikor a hátsó ülésre az ember betette a sporttáskáját, Samu annyira megörült neki, hogy jól eláztatta, azaz rápisilt. Mire visszaértünk, szerencsére elfogytak a várakozók, így mi kerültünk sorra. Samu és Figura is megkapta az oltóanyagot, majd hazafelé Figura, bónuszként belehányt a válltáskámba. A viszontagságok után arra készültem, hogy összeszedem Bercit és fordulunk még egyszer. Bercit hívogattam nem jött elő, aztán mikor beálltam az udvarra az autóval, tudta, hogy nem lehet baj és előmerészkedett, így az ő oltása másnapra maradt és a viszontagságos napot ezzel lezárhattuk.