2010. január 27., szerda

Irgum...burgum...teringettét...

Most leteremtettem magam, mert nem kerítettem időt arra, hogy írjak pár sort a mindennapjainkról.
Finoman szólva kutyahideg idő kopogtatott be ismételten a megyébe. Ma reggelre -18 Celsiuson didegrett a higanyszál.

Samu betyár barátom is jobban kedveli a kandalló melegét és a benti hancúrt a cicákkal, bár ha meglátja, hogy kötözöm a fűzőt a bakancsomon és a kezemben a póráz, olyan "súlypontemelkedést" produkál, amire én tornaórán sem voltam képes a röpke 156 - ébredés után 160 - centiméteres magasságommal. (Lehet optimista a hozzáállásom de elsősorban magam miatt, én ezt már bátorkodom alacsonyság helyett magasságnak megjelölni!)
A legutóbbi kutyaturnés bakancskodásunk alkalmával szaporára vettük a figurát, mikor fakivágós-illegális tevékenykedésre utaló cselekmény motoszkált az akácos szélén. Ha futásnak kellene erednünk, persze betyár barátom lenne sebesebb... azaz gyorsabb.

Hírt kaptunk békés megyei bársonytalú barátaink gazdáitól, hogy a család legkisebb tagja az esti portyáról sajnos nem tért vissza...valószínűleg egy bagoly a pehely súlya miatt elragadta.
Latolgattunk, hogy Figurát (ő pillanatnyilag, ha bokszoló lenne, az 5-6 kg-os súlycsoportban indulhatna) mekkora madár lenne képes nyakoncsípni és elvinni. A család Vezére megadta rá a választ: "Talán egy griffmadár!"... röpke közbevetés ... "De az is sérvet kapna!" :)
Figura a masszázságyon pihen! Sajnálom Figura! Ennnnnnyiiiiiii cellulititst nem tudunk lemaszírozni!!!!! :)))))))