2009. április 14., kedd

Tavaszi anzix

Az ünnep miről is szól a négylábúaknak? Itthon lesz a gazdi reggeltől estig, ki-be lehet járkálni a házban, lesz nagy főzés, finom házikoszt, lesz a terszon közös üldögélés, mélázás... egyszóval KÖZÖS PIHI!!! :)Ez így is történt! A munkahelyen elmaradt a pénteki bolondok háza (cserébe pörgés volt csütörtökön), kollektív szabadságot kaptunk! Így a nagypéntek, nekem és a három tagú (de négylábúakból álló) csapatomnak a nagytakarításról szólt.

Az én feladatom az volt, hogy kisuvickoljak mindent a padlástól a pincéig... (ez jól hangzik, de nincs pincénk, ami persze nem baj, de ez azt is jelenti, hogy a bort nem "lopó"-val húzzuk, hanem üvegből öntjük...és ezt azért sajnálom egy kicsit!)... szóval a takarításnál tartottunk!

Míg én pókhálóztam, addig Figura a lábam alatt folyamatosan rovarmentesített. Az előző este berepült lepkéknek adta meg az "utolsó kenetet" a foltos tappancsával.

Samu ezalatt az előszobából a verandára kidobált lábbeli mennyiséget igyekezett visszahordani az előszobába...ekkor elmorfondíroztam egy kicsit, lehet hogy a kicuccolásban kellett volna őt igénybe vennem.

Berci óriási feladatot vállalt magára! Ellenőrizte, hogy az udvar végén található farakás akác hasábjai és a mellé halmozott betondarabok felmelegedése egyenletes-e, vagy esetleg mutatkozik-e a kettő között hőmérsékletbeli eltérés? :) ... Szóval pihizett.

Kis idő múlva leredukálódott a csapat, nem maradt más csak: én, jómagam, és szerény személyem. A többiek mind eltűntek. Kiderült, hogy a lépcsőn felsurrantak a tetőtérbe és mivel a tavaszi napsütésnek köszönhetően kellemesen felmelegedett ott a levegő, szunyáltak egy hatalmasat! Samu is bátor volt felfelé és a cicákkal tartott, de mikor azok lejöttek érezte, hogy lesz egy kis probléma. Csak kerülgette a lépcsőt de nem mert lejönni rajta. Figura kiszagolta, hogy gond van, mert fel-alá rohangált a lépcsőn, mintha mutatni akarta volna Samunak, hogy hogy kell szednie a lépcsőn lefelé a lábait! Eltelt egy kis idő, mire Samu, némi segítséggel, de mondhatni önállóan leevickélt a padlásról...nagyon boldog volt ám!

Este a terasz alatt üldögéltünk, mikor megjelentek az első cserebogarak, ez igazi élményparknak bizonyult Samu és Figura számára. Míg Figura leszedte a repülő lényeket a levegőből, addig Samu a földön heverőket rendezte sorba. Hát így telt el a pár nap...békésen!