2009. május 18., hétfő

Képes7

A kis falunkban lomtalanítás volt néhány hete, és a szomszéd úr, tekintettel arra, hogy a kandallóval sokszor rásegítettünk a fűtésre, egy csomó KÉPES7 újságot hozott át nekünk. Évjárat: 1986-88.
Mondanom sem kell, hogy a vasárnap délután a lapozgatással telt el, tombolt a "retro-érzés" a teraszon! :)

Nem tudom, hogy kinek rémlik, de a cicát, mint reklámemblémát, már azokban az időkben sem tudták nélkülözni... természetesen ettől lett még kelendőbb a portéka! Szóval... a reklámszöveg a következő:

" Könnyű léptekkel, puha kényelemmel távozik tőlünk!" (Cipőbolt Vállalat)
Ha esetleg az embléma nem ugrik be, segítek!
Szerintem zseniális! Ez konkrétan egy nejlon szatyor oldalán található! Szóval a macsekok a marketing szakmában már régen jelen vannak! Köszönjük! :)

2009. május 17., vasárnap

Hétvégi felfedezések...

Hétvégén bekopogtatott a nyár, hogy megmutassa milyen pirítóak lesznek a sugarai néhány hét múlva. Eső olyan régen esett, hogy a "föld áztatta"-illatot már el is felejtettem, úgyhogy kitartóan kannázzuk a vizet a növényeknek, hogy lélegzethez jussanak, ... a vízóránk meg pörög ezerrel, de hát ez van.

A népsűrűségről akartam beszélni egy kicsit, aminek definíciója a lexikon szerint "az egy adott területegységre jutó lakosok száma". Szóval... ez a következőképpen alakul nálunk...

A madárfészekben 5 fióka kuksolt ezidáig . A madár-mama kitartóan hordta 1-3 percenként a kukacfalatokat a kicsiknek, de sajnos péntek reggelre valami ragadozó leszedte őket a pillér tetejéről. Egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy valamelyik macsek volt de aztán ezt a lehetőséget rábeszéléssel kizártam. Azért gondoltam, hogy megmutatom nektek ... aranyosak voltak! :(

Említettem az előbb a locsolást... A kerticsap körül folyton kóvályog egy csiga, aki mindig akkor kerül elő, ha sorakozunk egymás után a vödrökkel és totális vízben áll a csap környéke. Nagy vagány, és nagyon szereti a vizet, meg a társaságot, meg a kotnyeleskedést! :)

A telken nem csak én és a "ház ura" próbálunk "várat" építeni, hanem a nagy ganajtúró vagy ganéjtúró is. A lexikonos meghatározás szerint mindössze 18 hónapig él "magányosan vagy párban". Kis lakótársunk a páros életformát választotta és nagy egyetértésben dolgozik a társával! :) A videó kicsit homályos, de a lényeg az összhang!

És itt van a kis csapatunk is, mint a népsűrűséget növelő tényezők. Samu ismét megmutatta, hogy pihenni tudni kell... Íme a fotó róla, hogy egy kutya hanyatt fekve is pompásan fest! És jobb keresztbe feküdni, nem pedig hosszában.

A randalírozás Figura és Samu vonatkozásában folyamatosan fennáll. Szombaton főzés közben állandóan láb alatt voltak. Kint tombolt a nyári hőség, így bent a kövön hűsölt az összes négylábú.

Vasárnap volt Samu életében az első alkalom, hogy mikor kivittük területre levettük róla a pórázt. Annyira élvezte, hogy azt elmondani nem lehet. Ha ma lesz időnk megint megyünk egy kört és lefilmezem! Nagyon boldog volt, a nagy fűben úgy ugrált, mint egy szöcske és nagyon kifáradt. Viszont a távolságra mindig figyelt és nem kószált el mellőlünk! No, a hétvégéről röviden ennyit! Kellemes hetet mindenkinek!