2009. augusztus 3., hétfő

A macska hét élete...

Figura, aki Bercihez képest kiszámíthatóbb ée rendszeresen lejelentkezik reggel és este, múlt héten szerda reggel úgy eltűnt, mint a kámfor. Sem este, sem csütörtök reggel nem került elő. Biztos a macskahaverokkal tivornyázott valahol. Aggódtunk és az aggodalmunk nem volt alaptalan. Csütörtök délután mikor munkából hazaértem, hívogatni kezdtem, aztán egyszer csak felbukkant. Nagyon le volt rongyolódva. Szája tátva, orra fekete, bajszai letörve... Rossz volt ránézni. Gondolkodásnyi idő...autó...állatorvos...onnét állatkórház. A macsaka kaland tehát, meglehetősen baljósra sikeredett.
A Doktor megállapította, hogy ez bizony álkapocs-csont törés, azért nem tudja a kicsi, becsukni a száját. Nem találtak rajta kutyaharapásra utaló jeleket, ... tehát az elkövető nem eb. Vagy messzire csavargott a lelkem, és lehet, hogy egy autó meglegyintette, vagy magának kereste a bajt és a macska-tivornya során magasról lehajították...
A csütörtöki éjszakát a kórházban töltötte, pénteken megműtötték, összedrótozták és este hozhattuk haza a szerencse-csomagot. Az elkövetkezendő két nap csak kóválygott, vizet tudott lefetyelni és gyógyszereztem őt a kapott szerekkel. Pépesítettem mindent, de nem kellett neki se a tej, se a pörkölt-szaft. Egy kis tejfölt nyalogatott, aztán az Emberem, mivel nagy macskamúlttal rendelkezik, egy nyers tojást tört fel neki. Gondoltam, hogy ezt a magunkfajta kétlábú sem eszi meg nyersen, de mire a gondolat végére értem, Figura a felét benyomta a kis szervezetébe, úgyhogy boldog voltam és tanultam megint valamit!
Aztán kedd reggel betelt nála a "csak koplaltatnak" pohár és a nekiesett a Bercinek kiszedett halas macskakonzerv falatoknak.
Ma egy hete mindennek a történésnek. Babonából kivártam az időt... sose lehet tudni!
Jövő héten varratszedésre megyünk aztán remélhetőleg a kicsi tovább rosszalkodhat.
Összegezve: figura a macskák hét életéből, a múltkori fűszállal az első, most az álkapocs töréssel a második életét is kipipálta.
Kellemes hétvégét mindenkinek!