2011. január 10., hétfő

Téli berek

Biztos néhányan emlékeztek még Fekete István regényére, gyakorlatilag a tüskevár folytatása, mikor a téli szünetben a két kalandor: Tutajos és Bütyök visszatér a berekbe és nem maradhat el a négylábú betyár sem: Bikfic. Valahányszor kint a hóban kavirnyázunk Samuval eszembe szokott jutni! Az nagy kár, hogy felénk már nem érintetlen a természet... sőt, a derék-magasságban kivágott fák csonkjai egyértelműen bizonyítják, hogy sokan nem a természet szeretete miatt járják a határt! :(((

Ez a második év, hogy Samuval rendszeresen rójjuk a kilométereket a környéken és az első fotókhoz képest döbbenetes a különbség! Az akkor sűrű, áthatolhatatlan bozót és akácos, most úgy tűnik nem csak gyalogosan, de tehergépjárművel is járhatóvá vált!

Samut a rohanásban ez természetesen nem akadályozta meg és a többszörösét lekutyagolta annak, a távnak, mint amit mi a bakancsunkba diktáltunk!
Most vasárnap, köszönhetően a hirtelen olvadásnak, Samu úgy összedagonyázta magát, hogy megejtettük a 2011. év szezon-nyitó kutyafürdetését. A négylábú sárgombolyagból csak a pislogó szempár utalt arra, hogy valahol a feketeség mögött ott a kutyánk. A "jómadarat" beállítom a kádba, lecsatolom a nyakörvet és jön a langyos zuhany. Talán nem kimondottan szereti, de tudja, hogy a szocializált családi légkör miatt, ezt elviselni kénytelen! Gondolom minden kutyánál más és más a fürdetés utáni "kirázom a bundámat" funkció. Nálunk ez a reflex a csap elzárását követő 3 másodpercen belül jelentkezik, úgyhogy éppen csak annyi időm van, hogy elzárom a csapot, eldobom a zuhanyfejet és gyors behúzom a függönyt. Ez utóbbi megóv attól, hogy az egész fürdőszobát takarítani kelljen a kutyamosdatást követően. :) Jó móka, még a kívülállóknak is! :)
Az eredmény egy tiszta, négylábú, pislogó, nedves és vörös gombolyag! :)
Figura, szemmel láthatóan attól tartott, hogy Ő lesz a fürdetésben a következő, úgyhogy jól elbújt a paplan alá. Persze nem észrevétlen és nem pehelysúlyú, így kiszúrtuk hamar! Fürdetés persze nem volt!

B.U.É.K.

Minden négylábú barátomnak, kétlábú gazdájának és lelkes olvasóiknak ezúton kívánok sikerekben gazdag, békés boldog újesztendőt! Erőt, egészséget és kitartást!
Berci a szerpentin-huszár :)