2009. június 15., hétfő

Állapot-felmérés...avagy látogatóban a kutya-doktornál

Pénteken megérett bennem az elhatározás, hogy szombat délelőtt ellátogatunk, tapasztalt Kutya-doktorunkhoz! Ennek oka, egyrészt az volt, hogy sokat lófrálunk erdőn-mezőn és a kullancsok mindig ránk találnak, másrészt június 28-tól beiskoláztuk az "eb-gyereket" :) és állítólag a kennel-köhögés elleni oltás hasznos ilyen helyzetben!
Samu kapott egy kombinált "koktélt" és egy kullancsok elleni nyakörvet, amihez (úgy mint a felnőtteknél), volt ajándék promóciós anyag, egy kutyakendő! A kép kedvéért megmutatom, hogy állt rajta, de folyton fészkelődött benne, úgyhogy láttam, mi nem leszünk divat-diktátorok!

Mikor kérdezte a doki, hogy Samu hány kilós, sajnos csak rebegtettem a pilláimat, mert nem vagyunk ám kutyamérleggel felszerelkezve, ebből is látszik, hogy amatőrök vagyunk, így a kérdésre nem tudtam válaszolni. De a rendelőben nem amatőrök dolgoznak, így ők rendelkeznek kutyasúly-mércével, úgyhogy kiderült, Samu 22 kilós!!! :) Nem gondoltam volna, de azért feszítettem, mikor a Doki megjegyezte, "sűrű csontozatú és izmos a lelkem"! Lehet, hogy a terepgyakorlatok nem hiábavalóak!?