2009. január 9., péntek

Emeletes történet

Samu és Figura, a két jóbarát mindig talál valami elfoglaltságot! Mivel kiképeztek, hogy ha kölyökvizsla kerül a házhoz, a cipőket jobb, ha elrámolom, ezt meg is tettem. A TV alóli kisszekrényről eltűntettem minden cipős haszontalanságot. Ez számukra "felkérés volt táncra"! Néhány perc múlva az alsó polcot figura foglalta el...

...de volt egy kis bökkenő, mert a helyre Samunak is fájt ám a foga, így kis idő múlva kisajátította magának az alsó polcot...














A kialakult helyzetet Figura hamarosan orvosolta, a panorámásabb felső szintet választotta és nem volt gond!!! :))


2009. január 7., szerda

Samu 1 hete

8 hetesen került hozzánk a hóhányó kölyök. Az első hét után a nevére figyelmesen hallgat és sikerült elérni, hogy evés előtt leüljön, ha hallja az utasítást!
A korábbi tulajdonosának köszönhetően rengeteg játékot (gumikacsa, gumicsirke, plüsskutya stb.) kapott, így azok néha teljesen lefoglalják. A helység egyik sarkából a másikba "apportírozta" az állatkákat. Ha megunja mindezt, levezetésképpen Figurát hívja egy kis hancúzozásra.


2009. január 6., kedd

Ki kicsoda?

Kedves barátaimat érkzési sorrendben mutatom be nektek! :)

BERCI
2008. januárjában szegődött hozzánk, kölyökmacskaként. Ő választott minket, mi pedig hagytuk magunkat! Nehezen viselte, mikor 2008. nyár végén Figura is a családba került, szabályszerűen duzzogott miatta. Magának való cica, hatalmas zöld szemekkel és gyönyörű bundával. Szeret a konyhapultról bármit elemelni, aminek picit is, bárminemű kaja illata van.

FIGURA
2008. áprilisában született, egy békés megyei kis településen (Gerendáson), 2008. nyár végén került hozzánk. Igazi mókamester és örökmozgó. A leglehetetlenebb helyeken és pózokban képes aludni. Ha kedveskedni akar a mancsával megsimítja a gazdik arcát. Berci bunyó partnere, többnyire Figura győzedelmeskedik! Érdekes, hogy mind a 4 rózsaszín tappancsán más-más elhelyezkedésű és rajzolatú fekete foltok vannak.

SAMU
2008. december 30. napján érkezett egy nógrád megyei bányász városkából (Bátonyterenye-Maconka, korábban önálló településrészéről). Samu megérkezését Figura egyből oldotta, beugrott a kosárba és megkezdődött a hancúrozás, ami azóta is tart. Nagyon jó barátok! Ellentétben Bercivel, aki inkább kerüli a kutyát, ha teheti.

2009. január 5., hétfő

Prologus

Az év első "hivatalos" munkanapján, piciny házunk valamennyi lakója nevében erőt, egészséget, kitartást és sikerekben, kalandokban bővelkedő 2009-es évet kívánunk mindenkinek!
Bársonytalpú és kutyatappancsos üdvözlettel: Tücsök