2010. február 15., hétfő

Fehér alapon sárga foltok...mi az?

Azt tudjuk, hogy "a piros pöttyös az igazi" ... de a fehér alapon sárga foltos sem kutya! Vagy mégis?!
Tél van ...mondhatni eszkimó szezon. Ide vág egy bölcsesség is ..."Ne egyél a sárga hóból!!!" – minden eszkimó tudja, ez mit jelent.
A sárga hó viszont nemcsak ott van, ahol eszkimók élnek, ott is, ahol másfajta emberek, és velük együtt négylábú BARÁTAIK – szóval nálunk is.
Gyermekkori emlékeim vannak ekkora mennyiségű hóról és nem tagadom örülök neki, elvégre tél van! Persze tudom, hogy más ezt vidéken megélni és más a városokban. Az érintetlen fehérség kevés helyen adatik meg, szerencsére nekünk van benne részünk! Ez természetesen csak addig tart, amíg Samu barátom a kályha melege mellől ki nem teszi tappancsait az udvarra. Csendes kis utca a miénk, az első havazás óta hófehér köpenyt visel. Mikor a hólapátolás közepette a gazdi lába alatt Samu kitéved az utcára, a birtoklási vágy a hatalmába keríti és a kapubejárónk két oldalát, illetve a szembe szomszédét is azonnal megjelöli. Mindig is csodálkoztam azon, hogy mekkora .. hm... tartálya lehet ennek a kutyagyereknek, hogy még mindig ... még mindig ... és még mindig futtja a jelölésekre! Megfejthetetlen! Lehet, hogy nekünk akar kedvezni azzal, hogy tudjuk a szagminta alapján, hol az otthon? Vagy esetleg könnyebb legyen betolatni a Táltossal, mikor hazaérünk? Ha így van, végtelen hálás vagyok, mert ha nem éktelenkedne a két-két sárga paca a bejáró előtt, akkor előfordulhat, hogy a szomszéd asztalához ülök le vacsorázni és nem a sajátomhoz! :) Arról nem is beszélve, hogy a "Rosszaknak" így akkor ki adna vacsorát? Lehet innen fúj a szél! A kaja miatt lehet az egész ... a kis ravasz!