2010. április 30., péntek

Életjel ....

Egy röpke hónapot írás nélkül kihagytam...szégyellem is magam...de tavasz lévén valamennyi kerti növényemet hadrendbe kellett állítanom (ebben Samu sosincs a segítségemre, mindig tör egy pici borsot az orrom alá). Kint kevertem a kertben, amikor csak időm engedte! Ráadásul a 3-4 napos eső, számunkra a legjobbkor érkezett! Lesz majd romantikus, falusi idill. :) A "r-Ossián" brigád (így hívja a Ház Ura a három fős zenekart) valamennyi tagja túl van a tavaszi fáradságon, élénkebbek, mint valaha (Figura különösen az étkezések előtt-még dumázni is szokott)! Ledobtak magukról egy kis felesleget, de a két szőrgombóc közül ez Figurán látszik jobban! Az első napsütés kicsalogatta a kertészkedő szomszédokat is, úgyhogy a cicák részéről megindult a "bandázás"! Lelátogatnak körbe mindenkit - mikor valaki megérkezik bármelyik szomszédba, átpattannak a kerítésen, hogy üdvözöljék! Bercus óvatos duhaj, de Figura kimondottan társasági lény: igényli azt, hogy ha pl.: a szomszéd házaspár kiül a hintaágyra, akkor Ő is ott legyen - hintázzon velük - és persze valaki Őt simogassa! Céltudatos cica!
Bevezettem az utóbbi pár hétben, hogy kaja után kapnak egy kis tejet - gyomorkitöltés gyanánt! Szeretik, különösen Berci!
Samut kiköltöztettem a teraszra, de estére mndig bekönyörgi magát, nem vagyok kemény, az a baj! Mikor a teraszra oda-odasüt a nap csak heverészik és a fene tudja honnan de mindig elővarázsol egy-egy csontot...nem akármilyet ám, olyan csülökcsont félét!
Még nem estünk túl a veszettség elleni emlékeztető oltáson, hamarosan időt kell rá szakítani, Samunál és a cicóknál is! Azt hiszem felkeresek egy finanszírozási intézményt! :) Addig is mindenkinek kellemes 7végi bóklászást!