2010. július 27., kedd

Állatkertben jártunk...

Szombaton turnézni indultunk Lakhelyváltoztató Barátommal a fővárosba. Szerencsére hétágra sütött a nap. Fő állomásunk a Fővárosi Állat- és Növénykert volt. Régebben rendszeresen látogattuk, de az utóbbi 1-2 évben nem tudtunk rá valahogy sohasem időt szakítani. De a szombati állat-"visit"-elés király volt!!! Millió minden változás történt az Állatkertben, ez jó pont.
/Folyamatban lévő beruházások: az orrszarvú- és zsiráf-lak átalakítása; a Nagy-tó és a hozzá tartozó sziklakert rekonstrukciója./
Igyekeztünk mindent megszemlélni de a legfontosabbak:

1. Négylábú kisbarátaink nagytestvérei: szibériai tigrisek-oroszlánok-leopárd
Aki csak tehette (a tigris és oroszlán brigád) a nagy melegben PIHENT. A leopárd pedig csak rótta és rótta a köröket, kicsit megfruttyant szegény! A szibériai gyönyörű volt és a tappancsa Berciéhez hasonló volt sokszoros nagyításban! Szép - és nagy -"cica"! :)

2. A közös kedvencünk: a szurikáta család

Vigyázzák a portát ezerrel, lehetne a mi kerítésünk mögött is két-három ilyen harcos család! Nem lenne probléma!!! :)

3. Emberszabású arcok: gorilla és orángután
Jó hír! Van punk-frizurás orángután kölyök, óriási arc(http://www.zoobudapest.com/orangutan-kolyok)
És van kis gorilla is...ő sötét képű.. :), de szintén szenzációs!!! (http://www.zoobudapest.com/gorillakolyok-szuletett)

Az Ausztrál-házban meglepődve tapasztaltuk, hogy a makik szabadon dorbézolhatnak! Mikor meglátták a csuklónkon a festett fagolyókból fűzött karkötőt, teljesen transzba estek és követtek, mindaddig míg egy hangoskodó csoport az idillt meg nem törte és őket el nem riasztotta. :( Nem volt idő magunkat "riszálni így-is, úgy-is..."(Madagaszkár c. animációs film)

Itt a vége, fuss el véle! :))) Info: felnőtt belépő: 1990.-Ft - üdülési csekket elfoganak; Zoo-csemege: 250.-Ft - megjegyzés - emberi fogyasztásra nem alkalmas, a zsiráfok viszont összenyálaznak érte!!! :)))