2015. március 31., kedd

Végső visszaszámlálás...Figura módra

Riportbeszélgetés Figurával a Vidéki QkuriQ c. rádiós műsorban

Riporter: It's a final coutndown..., énekelte az 5 tagú borzas hajú svéd banda. Úgy hallottuk Ön is ezt dúdolgatta az utóbbi időben? Elárulja a kedves hallgatóknak mi volt ennek az oka?

Figura: Sok szeretettel köszöntöm a hallgatókat, és ha megengedi külön üdvözölném a békés megyei szekciót! A végső visszaszámlálás oka, az hogy március 29-én véget ért a húsvét előtti 40 napos böjt. Egy fekete csókát idézve: Sing hallelujaaaa!!!!!

Riporter: A "nagykönyv" szerint a böjt áldozatvállalást jelent, melynek segítségével az  ember megtisztul és megszabadul addig felhalmozott terheitől. Egyetért ezzel?

Figura: Az embernél ez rendben is van, de a macskáknál !? ... Mondjuk az áldozatvállalást rám bízhatjátok! Bevállalom szívesen az egér-, gerle/galamb-, gyík-, denevér-, valamint az egyéb rágcsáló és  szárnyas megoldásokat ... a megtisztulást és a felhalmozott - azaz inkább megemésztett - terhektől való megszabadulást többnyire reggeli után ütemezem be. Néha előfordul egy kis bulémiás "visszaköszönés" is. Sajnos hamarabb szeretném elfogyasztani, mint ahogyan meg bírom rágni! Ördög vigye!

Riporter: A hívők a kijelölt időszakban egyáltalán nem vesznek magukhoz húst, semmilyen formában!

Figura: Ez rám is igaz ... feszített böjti ütemet kell tartanom! Nem várom meg, hogy a gazdáim szóljanak "Figuraaa! Reggeli!", hanem én jelzem hajnali 4.00-kor azt, hogy lassan meg lehet kezdeni a reggelihez az előkészületet! Ha minden terv szerint alakul 6.00-ig a reggelit elfogyasztom és utána kőkemény böjtölés kezdődik, ami egészen este 18.00-ig, egy röpke vacsoráig tart, majd hajnal hasadtáig folytatódik. Kemény vagyok!....Kőkemény!

Riporter: Milyen ételeket tartalmaz az Ön böjti menüje?

Figura: A böjti étek legtöbbször fehérjedús, néha elrontják egy kis sárgarépával, vagy rizzsel! Vegán macskát eddig még nem ismertem, viszont láttam összeszakadt MATRICA-cicákat, akikhez - gazdát illetően - meglehetősen mostoha volt a sors! 

Riporter: Ön szereti a hasát?

Figura: Erre csak annyit tudok felelni, amit egy nagyon kedves frontharcos barátom mondogatott mindig (mellette nőttem fel!) "Én koplaltam annyit, hogy többet már nem akarok!"  :)

Riporter: Hisz a lélekvándorlásban?

Figura: Ha igen, akkor tuti Gandhi voltam előző életemben; ha nem akkor meg egyszerűen jó helyre születtem és sikeresen vettem a kiválasztással járó akadályokat! Ezúton szeretném megragadni az alkalmat és minden kedves hallgatónak sonka-főttojásban, de inkább sonkában-kolbászban gazdag húsvétot kívánni! Ne fogják vissza magukat! :)

2015. március 30., hétfő

egy osztrák mecénás...

Figura múlt heti meséje így kezdődik...az ő tollából és magyar hangjával...
"...egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy adakozó kedvű, macskaszerető osztrák mecénás...
Azért írom, hogy mecénás, mert a wikiszótár szerint a mecénás, az művészetet pártfogoló személy...ami az esetemben a KONYHA-művészetet pártfogoló személy (azaz az ÉN) pártfogolását/támogatását jelenti. 
A mecénás figyelemmel kíséri a tehetség (azaz szerény személyem) pályafutását, tevékenységét továbbá anyagilag segít, támogat... nos most már bevallhatom, hogy ez nem az első alkalom, hanem a második, szóval már-már rendszeresnek mondhatom!
A legutóbbi finomság ez a 8 alu-tasakos, ínyencfalatokat rejtő dobozos megoldás volt, benne 60% hús, millió vitamin és olyan anyag, amitől fényesebb lesz a bundám és természetesen sem tartósítószert, sem ízfokozó rettenetet sem tartalmazott. 
A forgalmazó cég marketingeseinek azonban ezúton üzenem, hogy a kehes kis cirmost sürgősen le kellene venni a dobozról, mert nem kelt túl jó benyomást, úgy gondolom...



 s ha már a a formánál tartunk, egy kedves ismerősöm megjegyezte, hogy a tökéletes forma a gömb, ... szóval az eladást nagyban megdobná, ha az ÉN gömb formámat helyeznék a dobozra...!
Az osztrák mecénás(oknak) ezúton is jó egészséget és gyakori hazatéréseket és jómagam sűrű meglátogatását kívánom! :) "
Ciao amici!