2012. január 20., péntek

Sztárok 2D-ben...is!!!

Kedves Barátaink -egy napsütéses szeptemberi napon- leptek meg bennünket ezzel a remekművel, melyen négylábú "Rosszaságaink" 2D-ben lettek megörökítve!
A karikatúrát készítő Mester, fotókról és elmondás alapján dolgozott és úgy gondolom rendkívül jól megragadta a jellemeket:

Figura - a család középpontja. Minden esetben kiharcolja magának az első helyet: először neki adunk enni; ezt követően a családi asztalnál ugyanúgy helyet foglal, mint Mi kétlábúak; ha hajnalban ki akar menni, addig csörög az újságokkal és ugrabugrál rajtunk, míg félkómásan fel nem tápászkodunk ablakot nyitni. Ez fordítva is igaz: mikor kintről igyekezne befelé és Te bent éppen egyik oldaladról a másikra fordulnál éppen, felugrik az ablak külső párkányára és olyan elkeseredett hangon zendít rá a "Mauuuu...mauuu.."-ra, hogy megint csak nyílik az ablak. Persze ezt követően egyértelmű, hogy nem fekhetsz vissza, mert reggelizni márpedig a szőrgombócnak kell! Egyszóval Figura az AKARNOK.

Berci Figurának éppen az ellenkezője. Nagy -kicsit bandzsi-szemekkel néz a világra! Úgy nyávog, hogy nem is hallod, csak a cicaszája mozog, a tekintélyes méretű bajusz alatt. Bár az újságpapír tépés neki is alkalmaként foglalatossága!

Samu a vigyázó, csontos fejszerkezetű, kajla ebünk, aki igyekszik ellensúlyozni a két macska-karaktert. Néha a rosszalkodásba, a szőrgombócoknak Őt is sikerül berántani, akkor minden a feje tetejére áll...aki ismeri a Frakk c. mese sorozatot, annak elég csak annyit mondanom, hogy nálunk ilyenkor ahhoz hasonlatos a felfordulás!