2011. március 18., péntek

Szókészlet bővítés rokonértelmű szavakkal

Akinek van macskája... akarom mondani, aki úgy dönt, hogy "szolgál" :) egy macskát, az tudja, hogy a bársonytalpú képes a legképtelenebb helyeken és helyzetekben pihenni!

Egy lakberendezős áruházban jártunk és vásároltunk, úgyhogy kaptunk szatyrot is. Teljesen mindegy, hogy az kicsi vagy nagy, a macskák bepróbálkoznak, aztán vagy meg tudnak benne fordulni, vagy bohóckodnak a fejükre ragadt zacskóval. Legalább is a mi
Figura macskánk ilyen!

(szatyor - lehet, hogy csak nekem furcsa ez a szó; próbáltam rá alternatívát keresni és ez még mókásabb dolgokat eredményezett: cekker, stanyecli úgyhogy maradtam inkább a szatyornál :))
Berci az kosaras típus, meg dobozos, bár ... ez Figurára is illik. Szóval ha "Bevállalod?" legyen dobozod, vagy cekkered, vagy valami! :)

Piheni csak lazán!!!

Az utolsó kopár köröket rójjuk mostanában négylábú barátommal a hegyeken-völgyeken! A tavasz illata már a levegőben! Ennek örömére a minap egy hosszabb, a szokásosnál nagyobb lélegzetű, túrát tettünk. Szépen komótosan megkerültük a "hegyet" és a durvább oldalán araszoltunk fel, hát picit pihegtem a tetején, de Samu is. Sajnos a ködös idő miatt a kép nem adja vissza a "magasságot" ... majd legközelebb.

Lefelé a másik oldalon ereszkedtünk le és útközben csipkebogyót ettünk, amit a madarak a bokrokon hagytak. Minden bandukolás alkalmával elsütöm, hogy mikor Samu előrerohan, vagy a csalitosban kever, elbújok előle. Szereti megtalálni a gazdit és piszok büszke magára! :)
Az otthoni alvással végül nem volt gond, Samu a fejét a falnak támasztva úgy bevágta a szunyát, öröm volt nézni! Még az evéshez is fáradt volt.