2010. augusztus 6., péntek

Mi fán terem a cica???

Tegnap délután meglátogattam Lakhelyváltoztató Kis Barátomat a fővárosban. Ha most mesét mesélnék, akkor úgy folytatnám, hogy "meglepődve tapasztaltam, hogy a városi macskák, nem a megszokott módon jönnek a világra, hanem cicafán teremnek... azzal a megjegyzéssel, hogy egy fán, csak egy cica terem! :) "
Hogy miért mondom ezt?
Mikor megérkeztem, a kerítés mögötti kiskertben ez a kép tárult elém:

Itt a vége, fuss el véle!

2010. augusztus 2., hétfő

Egyensúlyban...

Az, hogy macskatulajdonosként Te elhatározod, hogy, "Na, akkor ma állatorvoshoz megyünk!" csupán fél-sikerre teszel szert! Figura volt az utolsó a körből, akivel még nem jártuk meg az Állatdoktort, a szokásos éves oltások miatt. Figura érezte, hogy miről van szó és hiába hívtuk, nem került elő. Vártunk...vártunk...elővettem egy újságot időűzés gyanánt...majd mikor már elmúlt este 1/2 hét (megj.: a Doki este hétig rendel -a szerk.) Drága Aranyosom előkerült, mondván: "He-he-he! Már úgysem érünk oda!!!"
Nagy levegő...be az autóba és gáz!!! Volt ám nyávogással egybekötött riadalom és elégedetlenség! Viszont odaértünk zárás előtt!
Míg a várakoztunk lapozgattam Figura kiskönyvét, hát szó mi szó voltak események: ivartalanítás, álkapocstörés, fűszál fennakadás a mandulán!
Az az igazság, hogy sosem adtunk arra, hogy macskahordozóba szállítsuk kis kedvenceinket az orvoshoz. Nincsen ilyen eszközünk! Szeretjük a nehézséget és a küzdelmeket! Van viszont madárkalitkánk, amiről leszereltük a tükröt és a kishintát, úgyhogy "majdnem" ideális a cicák szállítmányozására! Többnyire ezzel bonyolítjuk - másokat megmosolyogtató módon - a cica-fuvart! :)
Figura derekasan viselkedett, otthon megkapta érte jutalmul a féreghajtó tablettát, na meg persze egy kis finomságot is!
A Ház Urával hazafelé, kis családunk tagjainak származási helyeit összegeztük és az alábbi összegzést tettük: A családunkban egyensúly van ... a mérleg egyik serpenyőjében jómagam és Samu erősítjük az északi (nógrádi) vonulatot, a mérleg másik serpenyőjében Figura és a Ház Ura képviseli a déli (békési) szárnyat. Berci a Helyi Erő, vagy nevezhetnénk tőkesúlynak (megj.: Ő a mérleg nyelve - a szerk.), aki a két oldal közti különbözetet egyenlíti ki!
Egyensúlyban élni remek...próbáljátok ki!
Üdv: Tücsök és a négylábú betyár arzenál