2010. március 12., péntek

Nem cicázunk...egy kis macskafizika

Lakhelyváltoztató kedves Barátom, a minap küldött egy linket, ahol a bársonytalpúakkal kapcsolatos fizikai érdekességeket összegezték.

Nem plagizálok, a forrás: http://divany.hu/Kedvencek/macskafizika.
Szóval a teljesség igénye nélkül innen néhány gyöngyszem, természetesen a mi 4lábú barátaink képeivel fűszerezve.
"A macskatulajdonosok pontosan tudják, hogy ezek az állatok a saját világukban élnek, és ennek a világnak megvannak a külön fizikai törvényei.

A Macska Mágnesesség
A ruhák színük sötétségével egyenes arányban vonzzák a macskaszőrt. A fekete szőrt értelemszerűen a világos színű ruhák vonzzák ugyanilyen arányban.
A Macska - Tehetetlenségi törvény
Egy nyugvó állapotban lévő macska egészen addig nyugalomban marad, amíg egy külső fizikai erő ki nem mozdítja - mint például egy kinyíló konzerv vagy egy futkosó egér hangja.

A Macska - Termodinamika törvénye
A hő általában a melegebb test irányából áramlik a hidegebb felé, kivéve a macskák esetében, hiszen minden hő kivétel nélkül az ő testükbe áramlik.
A Macska - Dobozkitöltési törvény
Egy adott szobában található bármely doboznak vagy zacskónak a lehető legkisebb időegység alatt egy macskát kell tartalmaznia.
A Macska - Megnyúlási törvény
A nyújtózkodó macska mérete egyenesen aránylik az alvással töltött idővel. A Macska - Megnyúlási törvény II.
A macska pont akkora távolságra képes kinyújtani a testét, amely távolságban érdekes/ ehető tárgy található.

A Macska - Alvási törvény
Egy macskának minden lehetséges esetben emberi testhez simulva kell aludnia, amely esetben az embernek okozott kényelmetlenség egyenesen arányos a macska komfortérzetével.
A Macska - Hűtőnézés törvénye
Ha egy macska elég hosszan nézi a hűtőszekrény ajtaját, akkor valaki odamegy és kivesz valami ehetőt. A Macska - Térfoglalás törvénye
A legkényelmesebb pontot bármilyen adott szobában a macska foglalja el. A Macska - Szőnyeg összeférhetetlenségi törvény
Egy szőnyeg nyugalmi állapota nem haladhatja meg az egy percet.

2010. március 10., szerda

Reggeli bóklászó...

Valami motoszkált a levegőben, mert szombaton mindenkit kivetett az ágy kora reggel! Nagyon kikelet "szagú" volt az ébredés. Gyors reggeli, ... aztán irány a határ! A terep a talpunk alatt még fagyos volt, és néhány helyen dér-paplan borította a réteket.
Érdekes érzés volt elsőként bebarangolni a vidéket! Reggeli madárcsivitelés, fakó napsugarak ... nem csak én voltam álmos és kókatag, hanem a természet is. Samuról persze ez nem volt elmondható. Úgy fújtatott, és vágtázott, mint egy telivér ...A tavaszra való tekintettel eszembe jutott egy tengerentúli filmvígjáték, az Idétlen időkig c. (Groundhog Day azaz Mormota nap). A filmben a kisváros lakói nagy érdeklődéssel várták, hogy a város mormotája, tél vége lévén, előjön-e az odújából. A helyi néphit szerint ugyanis, ha a mormota meglátja az árnyékát, akkor marad továbbra is a rossz idő. No ennek hatására született ez a kép ...
Samu és Tücsök "mormota" meglátták saját árnyékukat és hát a rossz idő 3-4 nappal később be is következett. Március 10-én elkezdett újra hullani a hó. Néhány nappal később, a vártnál korábban érkeztem haza és kipróbáltam az eben az "alkonyati séta"-funkciót. Hét közepén latabár kis barátom nem is számított erre, úgy kicsattant, hogy vágtázásban tört ki, és ez, addig nem is lankadt, míg haza nem értünk. Addigra persze ránkszakadt az este, mi voltunk az utolsó réti mohikánok! :)