2010. január 5., kedd

In memorian...Mackó

Aki már nem lehet köztünk, de nem felejtettük el, az Mackó barátunk, az írszetter-jellegű kutyus, akit a házzal együtt megörököltünk.

Viszontagságos kis élete volt a korábbi gazdi elmondása szerint, mert kölyökként egy kerítésdrótra feltekeredve találtak rá. Egy szokatlan kis púp volt a fején. A férfiemberektől és a nyeles tárgyaktól rettegett. Mikor valaki a kapun belépett az udvarra, Mackó a farkát a lába közé csapta és meghunyászkodva elszaladt.

Egyébként nagyon jó őrző kutya volt. Velem hamar megbarátkozott, hiszen tőlem kapta a hamit, de a család férfitagjaival szemben időbe került, míg oldódott.

Két évig lehettünk a gazdái, ... aztán egyik reggel eltűnt, hiába hívtam! Délután kiderült, hogy nem tűnt el csak nem vettem észre, hogy az oldalsó kerítés mellett fekszik. Ez 2008. december 23-án történt! Bebugyoláltuk ... megsirattuk. Nem vagyok gyerek-ember, de mikor potyogtattam rá a könnyeket... vártam a csodát, hogy ... hátha a könnyek újra életre keltik...de hiába vártam... eltemettük. A nyakörvét őrzöm.

Egy év telt el...

Drága Mackó barátunk nem felejtettünk el...



1 éves blog-jubileum

Két oka is van annak, hogy ma egy üveg igazán jó, száraz vöröset bontsunk:

1. Egy éve született meg az ötlet, hogy négylábú barátainkat megismertessük a nagyvilággal és hírt adjunk nem mindennapi kalandjaikról.

2. Kereken 370 napja annak, hogy Samu a családba került. A 370 nap nyomdafestéket tűrő történései kerültek itt rögzítésre, ... mert hát ugye voltak rosszalkodások is bőven :)

Azt hiszem ilyenkor szokták a sztármagazinokban az "ELŐTTE" és "UTÁNA" képeket szerepeltetni, úgyhogy álljon itt egy hasonló:

370 nappal ezelőtt:
(a képen szereplő dátum csalóka, mert a kis latabár 30-án került hozzánk! -a szerk.) A megérkezés után 370 nappal:


A korábbiakhoz hasonlóan javaslom mindenkinek, hogy tapasztalja meg a "gazdiságal" járó érzéseket, élményeket, kalandokat! Megéri!

2010. január 4., hétfő

Intro 2010

Az év első "hivatalos" munkanapján, piciny házunk valamennyi lakója nevében erőt, egészséget, kitartást és sikerekben, kalandokban bővelkedő 2010-es évet kívánunk mindenkinek!Bársonytalpú és kutyatappancsos üdvözlettel: Tücsök