2015. március 15., vasárnap

"Legyen béke, szabadság és egyetértés..."

....legyen nyugi a tányérom körül... nyíljon az ajtó, ha ki akarok menni, hogy szétnézzek a birtokon.... és legyen egyetértés abban, hogy ha kaját kérek, akkor kapjak is...!
A márciusi ifjak után mind a 12 pontot átfordíthatom, ha kell?!  Tartottam attól hogy fenyítés miatt az esti vacsi elmarad, ezért jól viselkedtem és délután elszavaltam a Nemzeti dalt.
Azon morfondíroztam a cicabajszom alatt, vajon Petőfinek volt-e macskája? Ha volt, akkor biztos odavolt a gúnyája, hisz a gazdi keresztbe, hosszába szelte mindig az országot, sose volt otthon. Az összes versét átfésültem és kikészültem ... ! Hogy miért? A költő verselt a szélről, a felhőkről, a virágokról, három madárról, a négyökrös szekérről, az őrültről, a lopott lóról, a tolvaj huszárról, a csámpás legényről ... és egy csomó jelentéktelen dologról, aztán hirtelen véget ért a tartalomjegyzék és megrendülve konstatáltam hogy "nagy költő" létére RÓLAM nem írt, ENGEM nem öntött szavakba... egy verse sem szól a MACSKÁRÓL!!!! Ez mélységesen felháborít!
Bosszúból a délután hátralevő részében Rejtőt azaz P. Howard-ot olvastam: Menni vagy meghalni... de szerintem benézte a címet a pasas, mert ennek így nincs értelme... gondolom a cím helyesen: enni vagy meghalni...természetesen nem kérdés ÉN melyikre szavazok!