2010. október 1., péntek

Galóca...

Az elején leszögezem, a történet "happy end"-del végződik!

Az hogy mennyire kónyagos drága négylábú barátom, az is mutatja, hogy a gazdák hazaérkezésekor fékezhetetlen az öröm, amit kifejezni igyekszik! Ez elsőként függőleges irányban mutatkozik meg, azaz helyből elrugaszkodik, mint a szöcske...vagy mondhatnám azt is, hogy súlypont-emelkedést végez...aztán vízszintes irányban olyan vágtát rendez, hogy ha paci volna, a Hősök terén mi lennénk a győztesek!!! :)

Hát egy délután éppen egy ilyen vágtába rondítottam bele azzal, hogy beálltam a Táltossal (így kereszteltük el a személygépjárművünket) az udvarba és kinyitottam az autó ajtaját. Samu éppen vágtában volt és nekiszaladt az autóajtó élének, csak egy nagy nyekkenést hallottam! Ő megállt egy pilanatra, azt hittem ott esik össze ... az egyik lábát felemelte (vélhetően megütötte) és kérdőn nézett rám hogy "ez most mi a fene volt?"

Két nap múlva egy óriási pukli nőtt az orrán. Kenegettem gyógynövényes kencével de sajnos nem lett jobb, úgyhogy felkerestük az Állatdoktort és segítséget kértünk!
A diagnózis: Gomba - amit valamilyen romlott ételtől kaphatott. Ez azért furcsa, mert mi nem adunk neki romlott kaját, de rájöttem, hogy akár a komposztban történő kotorászással is összeszedhetett ilyesmit!
Kaptunk tablettát és kenőcsöt! Lassan véget ér a kúra! Az orrán a pukli kifakadt, besebesedett és most egy fehér folt ékeskedik! Bízom benne, hogy a szőr egyszercsak kinő rajta!
Azóta a Ház Ura ráragasztotta Samura a Galóca jelzőt.
Szerencsések, vagyunk, hogy hagyja magát kezelni, mert a kutya orra mellett közvetlenül kenőcsözni, úgy hogy azt ne nyalja le, vagy dörögölje le az orráról, nagy eredmény! Úgyhogy mutatkozik a gyógyulás és reméljük, nyoma sem marad!