2009. április 24., péntek

Skoda-szervíz

A legjobb képet elfelejtettem!
A héten rendetlenkedett a Táltos (talán már írtam, hogy ez a becsületes neve a Skodánknak) és erősen gondolkodóba estem, hogy felkeressük az autó-Doktort. Mintha Figura és Samu megsejtették volna a problémát, az autó alá feküdtek úgy mintha ők lennének a szervíz-csapat! Hát gondoltKép hozzáadásaam lekattintom, mosolyogjon rajta más is egy kicsit! Szép napot!

2009. április 23., csütörtök

Átutazók a ház körül

A kertészkedés közepette az ágyás szélén bukkantam rá erre a béka-kollégára. Természetesen nem a fotoaparáttal járok gyomlálni, nem vagyok ennyire őrült, de míg bementem és belőttem a dolgot a béka-kolléga megvárt...sőt úgy helyzkedett, hogy profilból a legjobban mutasson. Mivel nem volt rajta korona, gondoltam a csókkal nem is próbálkozom, ... meg hát a Ház Urával meg vagyok elégedve :), nem kell nekem finnyás királyfi, akinek a "szolgáló leánya" lehetek. :)
A terasz alatt már tavaly is próbálkozott egy madár-brigád (nem fecskék az biztos), de a szél a fészküket lefújta, úgyhogy kaptak egy kis szúnyogháló darabot, amolyan madár "dryvitot" megerősítés képpen. Reméljük a fiókák kényelmét nem zavarja majd.

Kívánom mindenkinek, hogy a 7 végén jó időnk legyen és lehessen bogarászni odakint! Üdv!

Életjelek...

Üdvözlet Mindenkinek! A röpke egy hetes kihagyásnak a beköszönő tavasz volt az oka. Beindult a természet, a vetőmagokat el kellett szórni a konyhakertbe!
Mivel kicsiny házunk kicsiny udvaráról éppen hogy eltűntek az építőanyagok, így az előkert kialakítására csak most nyílt lehetőség. Régóta tervezgetem, hogy igazi vidéki kertet alakítok ki, ami azt jelenti, -ha ismeritek-, hogy pontosan megtervezem mi hol legyen, hogy úgy mutasson, mintha csak úgy nőtt volna magától egymás hegyén hátán. Konkrétabban: pontosan megtervezem a "káosz" jellegű kialakítást. Az elmúlt két hétben röpködtem a boldogságtól, mert három kertészetet is sikerült meglátogatnom, ami az én esetemben legalább 2,5 órás időtöltés kertészetenként. No, a legfontosabb az, hogy megvan nagyjából minden évelő és el is ültettem. Ha megkérdeznétek mikor, akkor azt felelném, hogy "kedd este 22.30-ig tartott a mutatvány". Igen jól gondoljátok, nem vagyok teljesen normális, de tartottam attól, hogy az ideiglenes cserépben már nem bírják sokáig és a munkám is úgy alakult, hogy elhúzódott. Ültetés után az égiektől kértem egy kis áldást a növényekre, hogy a kezdet jól alakuljon! Csak egy dologtól tartok: Samu néha a játék hevében úgy szalad a cicák után, hogy azt sem tudja hol jár, így gyakran összetalálkozunk a virágoskertben, aminek nem nagyon örülök. Most, hogy kellemes volt az idő megpróbáltuk a kinti alvást. A terasz úgy néz ki, mint egy berendezett szoba: kint van egy fotel, amit bent sajátított ki magának és kiraktuk a kutyaágyat is nehogy hiányt szenvedjen a Drága! :)
Hogy mekkora a 6 hónapos betyár? Hát a csont sem kicsi, de hozzá képest Samu igazi kutyafi lett! A képen Ő és a húsvéti sonka-csont...:)