2009. szeptember 8., kedd

Szabadságolás miatt...ZÁRVA!!!

Az elmúlt néhány hétben ezzel a felirattal kellett volna egy táblát kifüggesztenem, de sajnos a szünidei izgalom teljesen elvette az eszem, így elfelejtettem.
A helyzet az, hogy evezős túrára mentünk, bejártuk a Kerkát, Murát és a Drávát! Az idő remek volt, mondhatnám azt is, hogy "ragyogó"! :) Pirított a nap, mikor kellett és egy alkalommal, hogy ne érezzük azt, hogy az esőkabátot feleslegesen cipeltük, megérkezett az égi áldás is odafenntről egy egész nap+ egy éjszaka erejéig!
A kirándulás pikantériája, hogy Samut is magunkkal vittük. Mivel a fent említett folyók, kis részben a szlovén-magyar, nagyobb hányadában a horvát-magyar határt érintik ezért tömérdek engedélyre volt szükségünk, amit időben sikerült is beszerezni. Nem beszélve arról, hogy Samunak állatútlevélre volt szüksége és microchip-et is kapott. Ekkor kezdtem el izgulni és gondoltam arra, hogy lehet nekünk sem ártana egy-egy chip, hátha elkallódunk...! :)
Az utazás:
Samu miatt autóval utaztunk a Kerka partjáig, hiszen a vonatközlekedés (Inter-city járatok) nem kutyabarát verziósak, a busz meg pláne nem, úgyhogy a guruló négykerekűvel indultunk neki...valahogy így...
Az össz folyamkilométer, amit a karunkba pumpáltunk a röpke 8 nap alatt cca.: 220 fkm. Samu volt a potyautas, bár néhány alkalommal a mancsát megmártotta a vízben, mintha segíteni akarta volna az evezést! Lehet a kenunk sebességével nem volt megelégedve..??!
Mikor partot fogtunk természetesen Ő akart kiszállni elsőként, nehogy véletlenül osztozni kelljen neki valakivel is a terep felderítésén!
Három alkalommal, ha jól emlékszem, annyira felderítette a partról a vizet, hogy az utolsó megfeszített pillanatban, bizony belepottyant, nem kis ijedségére! Persze a kievickélést is megoldotta, sohasem a lankás oldalon, hanem mindig ott, ahol beleesett! Mókás volt! Mindannyian remekül éreztük magunkat!
Volt a gazdival pihenés a parton...Volt fürdőzés...

Fagyizás...vanília...természetesen

Volt sok közös "szabad ég alatti " éjszaka
És temérdek evezés...

Szép volt, izgalmas volt, remélem jövőre is vízre szállhatunk!