2011. január 18., kedd

Csöppnyi tavasz

Az időjárás Nagymestere vasárnap meglegyintette tavaszi kendőjét az orrunk előtt, hogy egyre jobban sóvárogjunk utána. Ez alól mi sem voltunk kivételek.
Tuti ... tavaszi ... turnét ... tapostunk ... :) a hegyoldalba! Samu, mint elmaradhatatlan társ természetesen velünk tartott, illetve ... Ő volt a motiváció!

Amikor a túranadrágot öltjük magunkra, vagy kötjük a bakancs fűzőjét már sejti, hogy kezdődik a kaland, kutyanyelven magyaráz: hatalmas farokcsóválásba kezd, nyüsszög és kezd egyre jobban felpörögni. Ha a kutyapórázt a fogasról leakasztom már teljes az exsztázis, egyértelmű számára, hogy ...
"Indulááás!!!...Megyünk!.."
(idézet a Kelly hősei című klasszikusá vált filmből, mikor Csodabogár - Donald Sutherland - a Sherman tankból navigálja a brigádot)
A hónak a határban nyoma sem maradt, a fű az erdő alján egyre jobban zöldellik, és ami elmaradhatatlanul a tavaszt idézi, a nyakig érő sár! Séta közben kiokoskodtuk, hogy a vizslának lehet azért van ilyen füle, hogy ha túlságosan felgyorsulna ... csak meglebegteti és ez segíti őt a megálláshoz elengedhetetlen lelassulásban.
:)
Útközben néhány csipkebogyó bokornál meg-megálltunk és némi C-vitamint vettünk magunkhoz, eredeti csomagolásban. Nyami...nyami! Kóstoljátok meg a dércsípte csipkebogyóból kinyomni a gyümölcshúst! Nagyon finom!