2014. július 28., hétfő

Mogyoró mánia

Péntek este úgy ránk szakadt a nyár, hogy a csillagos ég alatt töltöttük az éjszakát néhányan. Az állomány természetesen velünk tartott.
Samu egész este türelmetlenül körözött a mogyoró bokor körül, nézegetett felfelé, de mi "kétlábúak" semmi különöset sem tapasztaltunk. Zseblámpáztunk, füleltünk, de semmi. Olyan jó szimattal, mint Samu nem rendelkezünk, így részünkről fura volt négylábú barátunk nyugtalansága.
No, másnap kiderült, hogy vetélytárs akadt a mogyoró fogyasztásában....egy mókus.
(Forrás: www.dka.oszk.hu)
Úgyhogy azóta óriási az aggodalom, hogy lesz-e ideje megérni a mogyorónak, úgy, hogy Samunak is jusson, vagy a mókus betermeli az egészet. Arról már nem is beszélek, hogy esetleg mi is itt vagyunk ... és süteménybe is jó volna belőle néhány deka!
Szóval így állunk! Megindult a harc...Samu igyekszik védeni a nasit ... próbálkozott a mogyoró bokorra mászással is...egyelőre kevés sikerrel.



Aztán az egy helyben történő, mozdulatlan őrszem figurával tett kísérletet a becserkészésre, de ez sem vezetett eredményre. A mókus, mivel hahotázni nem hallottuk, jobb híján az elmajszolt mogyoró héjának földre potyogtatásával reagált az egészre.
Aztán elege lett az egészből, elfáradt és a szieszta időt arra fordította vasárnap, amire az való.