2019. augusztus 3., szombat

Siesta....dolce.....riposare...ésatöbbi...ésatöbbi

A mai napot a töltődésre fordítjuk. Együtt vagyunk: magunkkal, egymással, a szőrgombócokkal. Jó ez így, nagyon. Élvezem! Úgy látom ők is át tudják magukat adni az "itt és most"-nak! :)

Tudtam, hogy a szieszta mediterrán találmány, de valamiért nem a spanyolokra gondoltam, sosem, mikor szóba került. Tőlük terjedt el. "Ebéd utáni rövid pihenőt" jelent. Hát ez az idő még nem érkezett el a mai nap nálunk. :) Extravagáns-lángossal indítottuk a napot: kapros-juhtúrós-baconos és elzászi savanyú káposztás-tarjás. Nyammmi. Samu végig a reggeliző asztal mellett rostokolt. Természetesen számára a mai nap felfedezései közé tartozik, hogy most már tudja melyiknek, milyen az íze. Nyilvánvaló, hogy kapott kóstolót (megj.: káposzta nélkül...még mielőtt az ebvédelem kiszáll és kiemelik kajla ebünket a családból!!!).

Szóval a reggeli után (10:00) tartottunk egy rövid pihenőt. Kár, hogy nincs erre megfelelő szakkifejezés... Nézzük csak. Mondjuk, menjünk vissza az ókori gyökerekhez, akkor válasszuk a latin nyelvet: után=post; reggeli=matinus. Tádááámmmm! 'Postmatinus'-t tartottunk. :) Ebéd után jön majd  a szieszta és vacsi után pedig legyen mondjuk 'dolce farniente' 😍 (semmittevés édes élvezete). Hozzávalók a dolce-hez: kert+terasz+ egy gyümölcsös, szép ívű, hideg-laza rosé fröccs. Juppijéééé!
Mifelénk a pihenés "bűn" volt,vagy legalábbis ok arra, hogy szemrehányást tegyünk, vagy lelkiismeretfurdalást okozzunk annak, aki végzi! Na, részben azért jó felnőttnek lenni, mert ezt csinálhatod másképp is! A mai napunkat nevezhetjük trendi szóval, workshopnak is! Vagy sajátos harcművészetnek!  Fekete öves sensei-ek/mesterek ebben Samu és Szushi. Hogy mi is a harcművészet? 
"Minden olyan harci rendszer ide tartozik, melyet művelői művészi szintre fejlesztettek. Harcművészet fogalommal szokták illetni azokat a rendszereket, melyekben nem elsődlegesen a versenyzés a cél. A harcművészek a jellem fejlesztését, a gyakorlatok tökéletesítését tűzik ki célul, s az adott rendszert, s annak filozófiáját egyfajta életmódként fogják fel." -írja a www.tankonyvtar.hu. Milyen igaz!  És, még csak fizetnünk sem kellett senkinek sem érte!!!!

Szóval - a gyermekdalok után szabadon - a dobszerda, szerelemcsütörtök, szita-szita péntek után jár nekünk a SZABAD SZOMBAT. Jelentem, nincsen lelkiismeret furdalásunk. Javaslom mindenkinek! 
"Hm, nem is tudom. Legyen mondjuk szinkron?!"

"Legyen!"

"Samu! Szerinted, tudják most már, hogyan kell ezt jól csinálni?!"